maanantai 26. tammikuuta 2015

Aamut alkavat antibiooteilla

Hiihtelin tänään aamuvirkkuuspuuskassa osastolle jo seiskan aikaan. Tyttö nukkui vielä mutta heräsi pian kun ihan hiljaa hiipiessä löin jalan roskikseen ja nappasin hämyisän yövalon sijasta kattovalot palamaan.. Onneksi tuo vandaali on hyväluontoinen heti herättyään, muuten olis muutkin osastolla majailevat heränneet turhan aikaisin.

Aamulabra nappasi veret sormenpäästä ja sen jälkeen alkoi lääkärikierron odottaminen. Ja vartominen. Ja vaaniminen. Onneksi A-kummi tuli viihdyttämään meitä. Ihanainen tätsy oli järjestänyt pikakeräyksen K4:n hyväksi ja hänellä oli kolme kassillista pelejä, levyjä ja kirjoja mukana lasten leikkihuoneeseen viihdykkeeksi. Mutta eihän tämä osasto näemmä voi vastaanottaa niitä kun ne eivät olleet uusia, niissä vois olla pöpöjä.. Toin kassit omavaltaisella päätöksellä tänne mäkkitalolle, eiköhän niille tule täälläkin käyttöä.

Kun lääkäri-Olli viimein kävi, hänellä oli sekä hyviä & huonoja uutisia. Illalla otettu veriviljely oli mennyt vituralleen mutta tulehdusarvot eivät olleet kasvaneet enää yhtä räjähdysmäisesti kuin edellisen vuorokauden aikana. Tietty crp oli noussut yli yhdeksänkymmenen mutta se ei ollut enää paljon suurempi kuin edellisen illan lukema. Edelleenkään kukaan ei tiedä, missä kohtaa tuossa metrin mittaisessa tulehdus jyllää tai minkä sorttinen se on, mutta jos antibiootit puree niin mulle sekin riittää.

Eli ei lähdetty kotiin ja tänään taas etelään reilut 500km autoillut isäkin saa hetken levähtää. Nappulan huoneestapoistumiskiellosta luovuttiin koska tirppa ei oksentele eikä räkäile, päästiin käymään leikkihuoneessa ja vessa-asiatkin hoidettiin suurimmaksi osaksi potilas wc:ssa käytävän varrella. Pääsin myös myötäelämään yhden Nurmijärveltä tulleen perheen suurta päivää kun heidän ihana ds-pikkutyttönen lähti leikkaukseen ja selvisi siitä hengissä. Mun sydämessä on aina pehmeä kohta näille klaanilaisille. Ja moottorivikaisille mukuloille. :)

Aina ei ole pakko mennä potilas-wc:hen jos piuhat ei riitä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti