sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Lämmittelykierros


Saammeko toivottaa teidät lämpimästi tervetulleiksi henkilökohtaiseen helvettiin..
Lento lähti ajallaan ja vastoin kaikkia odotuksiani se oli viimeistä penkkiä myöten täynnä. Nappula pieksi oksennuspussin ja muffinsin suojakääreen ja sen jälkeen nukahti, eli normilento. Nyt olemme täällä Ronald McDonald-kummitustalolla. Ei siksi kummitustalolla, että täällä leijuisi epäselviä hahmoja paukuttelemassa ovia ja säikyttelemässä asukkaita, vaan täällä asuu harmaita, huokailevia aaveenkaltaisia ihmisiä joiden sydän ja sielu on sairaalassa lastenosastoilla.

Onhan täällä asumisella mahtavat puitteet: ympärillä on ihanat ulkoilumaastot ja paljon ihmeteltävää, talon puolesta on lainattavissa polkupyöriä ja nämä rakennukset itsessään (3kpl) ovat jylhiä pohjalaiskartanoita jotka on uudelleenrakennettu potilashotelliksi. Joka huoneessa on oma kylpyhuone, kolme petipaikkaa, kirjoituspöytä, nojatuoli ja komero. Wanhaan tyyliin katto on korkealla ja huoneissa on lautalattiat. Keittiössä on kaffet ja kodinhoitohuoneessa pesuaineet talon puolesta, joten niitäkään ei tarvitse haalata mukana, kun kuitenkaan koskaan ei tiedä kuinka pitkä majoittautuminen on.


Parin tunnin hengähtämisen - ja nappulan aamu-unien - jälkeen hiivimme puoleksipäiväksi sairaalalle. Hoitaja otti meidät vastaan, kyseli ne samat bliibablaabat jotka olin jo ehtinyt täyttää kaavakkeeseen ja antoi meidän odottaa hetken ennen kuin natiaisesta otettiin pituus ja paino. Muutamaa päivää vajaa viisitoista kuukautta ovat saaneet prinsessan mittoihin 76cm ja 7,9kg =) Paino on siis tuplaantunut tässä elämän polun aikana, pituus ei ihan vielä - mutta eiköhän tuohon vielä muutama kymmenen senttiä varteenkin tule lisää. Downin syndroomaan kuuluu pienikasvuisuus, joten metrikaupalla mittaa tuskin enää tulee - mutta onpahan mymmelin kanssa joku muukin matalakasvuinen perheessä. Puntarilla me tosin käytiin kahteen kertaan, koska hoitaja merkitsi ensin kaavakkeeseen beibin painoksi 7,6kg ja minä aloin epäilemään sen todenperäisyyttä ja vastoin kaikkia naiseuden periaatteita mittautin tyttären uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti